Antena 3 CNN Externe Un spaniol a supraviețuit 60 de ore într-o peșteră subacvativă. Ce a făcut pentru a rămâne în viață

Un spaniol a supraviețuit 60 de ore într-o peșteră subacvativă. Ce a făcut pentru a rămâne în viață

Un spaniol a supraviețuit 60 de ore într-o peșteră subacvativă. Ce a făcut pentru a rămâne în viață
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Apr 2017   •   09:31

Un spaniol a supraviețuit timp de 60 de ore, într-o peșteră subacvatică, la o adâncime de 40 de metri. A reușit să trăiască după ce a găsit un gol de aer, însă după o anumită perioadă a început să aibă halucinații, relatează elmundo.es.

Xisco Gracia este un speolog experimentat și se afla sub o peșteră subacvatică din Mallorca, unde făcea cercetări. În acele momente, echipamentul său s-a defectat. Bărbatul a rămas blocat la o adâncime de aproximativ 40 de metri, la 900 de metri distanță de la intrarea în peșteră.
Deși, spaniolul era însoțit de un prieten care a plecat după ajutoare, aceste au venit după aproximativ 60 de ore, din cauza vizibilității reduse.

„Am pierdut noțiunea timpului. Am crezut că au trecut cinci zile, am crezut că prietenul meu nu a putut să ajungă la suprafață sau că m-a pierdut. După ce am respirat aerul cu atât de mult dioxid de carbon, începusem să văd anumite lucruri, precum luminițe sau bule. Credeam că cineva a venit să mă salveze, iar când nu ajungeau la mine, eram demoralizat”, a povestit speologul.
După ce a fost salvat, Xisco Gracia a fost internat în spital, pentru a primi îngrijiri medicale.

 

×
Subiecte în articol: viaţa
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close