Antena 3 CNN Externe Un spital din Suedia deschide prima secţie pentru bărbaţii violaţi

Un spital din Suedia deschide prima secţie pentru bărbaţii violaţi

Un spital din Suedia deschide prima secţie pentru bărbaţii violaţi
19 Iun 2015   •   17:16

Un spital din Stockholm va deschide prima secţie de urgenţă din Suedia pentru victimele de sex masculin ale violurilor, relatează TheLocal.se.

Spitalul Södersjukhuset are deja un centru care oferă asistenţă de urgenţă femeilor care au fost violate sau agresate sexuale. Recent, conducerea unităţii medicale a anunţat că va primi bărbaţi şi băieţi începând din luna octombrie a acestui an, într-o clinică separată.

Spitalul Södersjukhuset (foto: thelocal.se)
Aproximativ 370 de cazuri de agresiuni sexuale, cărora le-au căzut victime bărbaţii sau băieţii, au fost raportate în Suedia anul trecut, afirmă presa suedeză.
"Percepţia generală este că bărbaţii nu pot fi violaţi", a declarat doctorul Lotti Helstrom, citată de Sveriges Radio.

Ea a menţionat că, uneori, victimele masculine suferă mai mult şi se refac mai greu după această experienţă traumatizantă.
"Subiectul violului în cazul bărbaţilor este unul tabu, dar este o situaţie mult mai comună decât îşi dau seama oamenii".

Doctorul Helstrom a declarat că este important ca bărbaţii să aibă acces egal la asistenţă.

Spitalul are deja un serviciu care funcţionează 24 de ore pentru victimele de sex feminin ale violurilor, cărora le oferă acces la medici, asistente, psihologi şi asistenţi sociali.

Un purtător de cuvânt al Asociaţiei suedeze pentru educaţie sexuală a salutat acest anunţ. Inger Bjorklund a declarat pentru publicaţia citată că o clinică axată pe ajutorul acordat bărbaţilor ar "contribui la conştientizarea experienţei abuzului sexual asupra acestora".

Suedia este ţara europeană cu rata cea mai ridicată a violurilor, asta şi din cauza legislaţiei diferite.
Spre exemplu, dacă o persoană se plânge la poliţie că a fost obligată de partener(ă) să întreţină acte sexuale timp de două săptămâni, fără consimţământ, agresorul sau agresoarea vor fi judecaţi pentru 14 capete de acuzare, câte unul pentru fiecare zi, echivalentul faptelor comise repetat.

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close