Antena 3 CNN Externe Un stat din UE investighează toate privatizările

Un stat din UE investighează toate privatizările

Întregul proces de privatizare post-comunist va fi investigat, potrivit ordinului noului Procuror General al Bulgariei, informează presa locală preluată de dpa, notează Agerpres.

Un stat din UE investighează toate privatizările
Sursa foto: foto- Pexels
12 Feb 2020   •   23:24

Biroul procurorului general Ivan Gheşev a precizat că acesta a încredinţat ancheta Agenţiei Naţionale de Securitate (DANS).

După 1989, activele statului bulgar au fost estimate la circa 40 de miliarde de dolari. Procesul de privatizare a fost rapid asociat cu corupţia, din cauza suspiciunilor privind neregulile.

Agenţia bulgară pentru privatizare a înregistrat până la sfârşitul lui 2018 venituri de 18,7 miliarde de leva (circa 10,4 miliarde de dolari), consemnează ziarul 24 Ceasa. În momentul respectiv, fuseseră privatizate 66% din proprietăţile de stat, iar noii proprietari mai datorau peste 1 miliard de leva (cursul monedei bulgare fiind fix faţă de euro, 1 â?Ź = 1,95583 leva - n. red.). Au fost încheiate 174 de contracte de privatizare cu investitori din Austria, Belgia, Germania, Grecia, Rusia, Spania şi alte ţări.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close