Antena 3 CNN Externe Un submarin indian a explodat în Mumbai. Cei 18 marinari daţi dispăruţi au murit

Un submarin indian a explodat în Mumbai. Cei 18 marinari daţi dispăruţi au murit

Un submarin indian a explodat în Mumbai. Cei 18 marinari daţi dispăruţi au murit
14 Aug 2013   •   11:59
UPDATE:

Cei 18 membri ai echipajului submarinului diesel Sindurakshak, construit în Rusia, au murit în urma exploziei şi incendiului care s-a produs în portul indian Mumbai, a anunţat comandantul suprem al marinei indiene.

Anterior, şeful Ministrului Apărării a declarat că există victime în rândul membrilor echipajului, însă nu a precizat numărul lor.

Explozia s-a produs în camera torpilelor, iar submarinul s-a scufundat din cauza apei care a pătruns în interiorul lui şi a volumului mare de apă folosit la stingerea incendiului, a declarat amiralul. El nu a precizat care este cauza exploziei.

Informaţiile iniţiale dădeau un număr de cel puţin 20 persoane decedate, aflate la bordul submersibilului cuprins de flăcări şi scufundat parţial.

INS Sindhurakshak se afla într-un şantier naval. Explozia puternică s-a produs la miezul nopţii trecute şi a fost urmată de un incendiu de proporţii. Mulţi dintre marinari au reuşit să se salveze sărind în apă, dar peste 20 de persoane au rămas captive în interiorul submarinului.

"Există încă persoane la bord, desfăşurăm operaţiuni de salvare a acestora", a declarat reprezentantul marinei militare, PVS Satish, pentru Reuters.
"Nu vom renunţa până nu îi vom scoate afară", a adăugat Satish.

Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de mai multe ore pentru a împiedica focul să se extindă la celelalte vase ancorate în port.
Submarinul cuprins de flăcări a fost remorcat într-o zonă izolată. Acesta a mai fost implicat într-un incident anterior, în februarie 2010, atunci când o explozie produsă în compartimentul acumulatorilor a provocat un incendiu la bord. Un marinar a murit şi alţi doi au fost răniţi.

Autorităţile susţin că explozia de ieri noapte este cel mai probabil un accident şi a respins orice act de sabotaj.
O sursă anonimă a spus pentru India Today că deflagraţia fusese generată de o scurgere de gaz de hidrogen, în timpul încărcării bateriilor.
 

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close