Antena 3 CNN Externe Un sud-coreean a fost condamnat pentru că retweet-uit mai multe postări propagandistice nord-coreene

Un sud-coreean a fost condamnat pentru că retweet-uit mai multe postări propagandistice nord-coreene

Un sud-coreean a fost condamnat pentru că retweet-uit mai multe postări propagandistice nord-coreene
de M.T.    |    21 Noi 2012   •   13:05

Un bărbat din Coreea de Sud a primit o pedepasă de 10 luni de închisoare cu suspendare pentru faptul că a retweet-uit mai multe postări propagandistice nord-coreene, anunţă AP.

Potrivit Tribunalului din districtul Suwon, Park Jeong-geun (24 de ani) a fost condamnat în baza legii Siguranţei Naţionale, care interzice lăudarea şi glorificarea Coreei de Nord.

Park s-a ales în cele din urmă cu o pedepasă blândă şi cu suspendare, deşi putea primi până la 7 ani de închisoare, pentru că a promis că greşeala sa nu se va repeta în viitor.

Judecătorii sud-coreeni au considerat că Park a atentat la siguranţa naţională deoarece Twitter-ul este una dintre reţelele sociale cu cea mai mare influenţă în lume.

Park Jeong-geun a ajuns în sala de judecată după ce, anul trecut, a retweet-uit mai multe posturi propagandistice ale Coreei de Nord. El a explicat că nu a dorit în niciun moment să-şi arate susţinerea pentru regimul de la Phenian, ci din contră, a vrut să-l ironizeze.

Din punct de vedere tehnic, Seulul şi Phenianul se află încă în război, conflictul dintre ele două ţări de la începutul anilor '50 încheindu-se fără semnarea unui tratat de pace.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close