Antena 3 CNN Externe Un supermarket din Italia le recomandă clienţilor să nu dea bani ţiganilor

Un supermarket din Italia le recomandă clienţilor să nu dea bani ţiganilor

Un supermarket din Italia le recomandă clienţilor să nu dea bani ţiganilor
20 Aug 2014   •   17:07

Un supermarket din Catania (Sicilia-Italia) îşi sfătuieşte clienţii să nu ofere bani cerşetorilor de etnie rromă, care cer pomană în faţa magazinului, transmite ANSA.

"Nu daţi bani ţiganilor! Ei câştigă între 60 şi 80 de euro zilnic, mai mult decât venitul unui muncitor calificat italian, bani la care nici nu plătesc taxe la stat" se arată pe un afiş postat la intrare.

Conducerea magazinului neagă orice acuzaţie de rasism, argumentând că tot ce îşi este să descurajeze cerşitul ţiganilor din faţa unităţii comerciale, care şi-au făcut un obicei din acestă activitate, în ultimii trei ani.

"În orele de program, atunci când magazinul este deschis, ne hărţuiesc clienţii, cărora cu siguranţă le va fi greu să ne treacă pragul din nou. Am anunţat poliţia, dar ofiţerii de acolo ne-au îndrumat să cerem ajutor serviciilor sociale", declară unul dintre manageri.

Italia a fost criticată în repetate rânduri de către organizaţiile umanitare, în special de Amnesty International, pentru discriminarea populaţiei rrome, îngrădirea drepturilor acestora la educaţie, adăpost, sănătate şi muncă.

Potrivit Ministerului de Interne de la Roma, mai mult de jumătate dintre ţiganii şi indienii care trăiesc în Italia la ora actuală, deţin deja cetăţenia acordată de statul italian.

×
Subiecte în articol: Amnesty International
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close