Antena 3 CNN Externe Un tânăr a murit după ce o maşină a intrat într-un grup de protestari la Istanbul

Un tânăr a murit după ce o maşină a intrat într-un grup de protestari la Istanbul

Un tânăr a murit după ce o maşină a intrat într-un grup de protestari la Istanbul
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
de S.T.    |    03 Iun 2013   •   17:34

Un tânăr manifestant turc a fost ucis, duminică seara, la Istanbul, după ce o maşină a intrat în mulţimea care protesta faţă de Guvernul islamo-conservator, a anunţat luni Uniunea Medicilor Turci (TBB), relatează AFP.
   
Mehmet Ayvalitas, membru al unei asociaţii de stânga, a fost lovit de un vehicul care a intrat în protestatari pe o autostradă ocupată de manifestanţi, în districtul Pendik, pe malul asiatic al Istanbulului, a precizat această organizaţie neguvernamentală într-un comunicat.
   
Potrivit TBB, şoferul care a provocat accidentul nu s-a oprit, "în pofida tuturor avertismentelor", sugerând că a fost un act deliberat.
   
Turcia este afectată de vineri de manifestaţii antiguvernamentale fără precedent de la preluarea puterii de către Partidul Justiţiei şi Dezvoltării al premierului Recep Tayyip Erdogan, care s-au soldat cu zeci de răniţi.

Este NEBUNIE pe străzile din Turcia. În timp ce mii de oameni se luptă cu poliţia, la televiziunile din ţară se difuzează desene animate

Aceste violenţe au provocat aproximativ 1.000 de răniţi la Istanbul şi cel puţin 700 la Ankara, potrivit organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului şi sindicatelor medicilor.

×
Subiecte în articol: proteste turcia Istanbul
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close