Antena 3 CNN Externe Un tânăr de 26 de ani a murit în urma protestelor violente din Londra. Găştile au incendiat cartiere întregi

Un tânăr de 26 de ani a murit în urma protestelor violente din Londra. Găştile au incendiat cartiere întregi

Un tânăr de 26 de ani a murit în urma protestelor violente din Londra. Găştile au incendiat cartiere întregi
Sursa foto: Foto: radicalnotes.com
de M.Z.    |    09 Aug 2011   •   23:59

Marea Britanie a rămas, pentru a patra zi la rând, sub asediul găştilor de stradă. Luni noapte, poliţia a pierdut controlul Londrei, unde cartiere întregi au fost incendiate şi zeci de magazine vandalizate.

Un tânăr de 26 de ani a murit. E prima victimă a luptelor de stradă, iar violenţele şi jafurile s-au extins şi la oraşele din jur - Birmingham, Bristol şi Liverpool.

În noaptea de luni spre marţi, Londra a fost ca o torţă. Zeci de maşini, de magazine şi clădiri s-au făcut scrum sub furia protestatarilor. Violenţele au continuat şi la lumina zilei.

Un tânăr a fost obligat, de bandele de huligani, să se dezbrace în stradă. Băiatul a fost înconjurat, ameninţat şi jefuit în câteva secunde, fără ca nimeni să poată interveni. 

Marţi dimineaţa, cartiere întregi aratau ca după un bombardament. Ceea ce sâmbătă seara părea un miting izolat, organizat de rudele şi apropiaţii tânărului ucis de poliţişti în condiţii neelucidate, a devenit acum o revoltă care nu mai poate fi controlată.

Cele mai afectate sunt oraşele Hampton, Lendon şi Louishon. Seria de evenimente a cuprins mai târziu şi alte oraşe, precum Birmingham şi Liverpool. Poliţia a fost depăşită cu mult de această situaţie.

Premierul britanic David Cameron şi-a întrerupt concediul din Toscana şi s-a întors de urgenţă la Londra, unde s-a reunit comitetul pentru situaţii de urgenţă.

"Transmit acest mesaj foarte clar către cei care sunt responsabili pentru aceste răufăcătorii şi infracţiuni: veţi simţi toată puterea legii şi, dacă aveţi vârsta să comiteţi astfel de crime, aveţi vârsta necesară şi pentru a fi pedepsiţi", a declarat David Cameron, premierul Marii Britanii.

Autorităţile britanice au anulat toate concediile din Poliţia metropolitană şi vor suplimenta cu 16.000 de agenţi numărul poliţiştilor care vor fi pe străzi în noaptea de marţi spre miercuri. Peste 500 de tineri furioşi au fost deja arestaţi, iar meciul amical dintre Anglia şi Olanda, programat pentru miercuri pe stadionul Wembley, a fost anulat.

 


×
Subiecte în articol: Londra proteste mort violente cartiere magazine
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close