Antena 3 CNN Externe Un tânăr şi-a vândut un rinichi pentru un iPhone şi un iPad

Un tânăr şi-a vândut un rinichi pentru un iPhone şi un iPad

Un tânăr şi-a vândut un rinichi pentru un iPhone şi un iPad
Sursa foto: Foto: eyedrd.org
07 Apr 2012   •   19:28


Un caz privind comerţul ilegal de organe a stârnit controverse în centrul Chinei, după ce s-a aflat că un adolescent şi-a vândut un rinichi pentru a-şi cumpăra un iPhone şi un iPad, informează sâmbătă Associated Press. Cinci persoane sunt acuzate în cadrul acestei anchete.

Cei cinci, inclusiv un chirurg, i-au îndepărtat rinichiul tânărului în vârstă de 17 ani în aprilie 2011.Între acuzaţi se află şi un contractor al spitalului şi nişte 'brokeri' care căutau donatori online şi care au închiriat o sală de operaţie pentru efectuarea intervenţiei.

În prezent, tânărul suferă de insuficienţă renală, iar starea lui se agravează, potrivit agenţiei Xinhua. Procurorii din oraşul Chenzhou i-au acuzat pe suspecţi de vătămare intenţionată.

Cazul a stârnit preocupări că nu se iau suficiente măsuri împotriva impactului negativ pe care îl are răspândirea consumismului asupra societăţii chineze, în special printre persoanele tinere care au crescut în condiţii mai bune decât generaţiile anterioare.

Aproximativ 1,5 milioane de persoane din China au nevoie de transplant de organe, dar numai aproximativ 10.000 de transplanturi sunt efectuate în fiecare an, comerţul ilegal cu organe devenind o practică extrem de răspândită în ultimii ani.


×
Subiecte în articol: organe rinichi iphone iPad chirurg donatori
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close