Antena 3 CNN Externe Un thailandez care făcea trafic cu coarne de rinocer a fost condamnat la 40 de ani de închisoare

Un thailandez care făcea trafic cu coarne de rinocer a fost condamnat la 40 de ani de închisoare

Un thailandez care făcea trafic cu coarne de rinocer a fost condamnat la 40 de ani de închisoare
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
10 Noi 2012   •   09:13

Un thailandez care făcea trafic cu coarne de rinocer, organizând false partide de vânătoare în Africa de Sud, a fost condamnat vineri, la Johannesburg, la 40 de ani de închisoare, cea mai dură sentinţă dată până acum în această ţară pentru o astfel de faptă, potrivit guardian.co.uk.
   
Inculpatul, Chumlong Lemtongthai, a recunoscut că a participat la organizarea unor partide de vânătoare de rinoceri în Africa de Sud, angajând asiatici care să se dea drept vânători, pentru a obţine coarnele animalelor şi a le vinde pe piaţa neagră din Asia, în condiţiile în care exportul acestora este interzis.
   
El şi-a cerut scuze pentru faptele sale, vineri, când şi-a primit sentinţa, cea mai dură dată până în prezent în Africa de Sud pentru un delict contra mediului înconjurător.
   
Pe de altă parte, acuzaţiile contra a trei sud-africani şi a doi asiatici din acelaşi proces au fost retrase fără nicio explicaţie.
   
Cererea tot mai mare din Asia pentru coarnele de rinocer, cărora li se atribuie proprietăţi curative şi de creştere a performanţelor sexuale, a dus la o creştere a braconajului, astfel că numai anul acesta în Africa de Sud au fost omorâte peste 450 de animale.
   
Cele mai multe cazuri de braconaj au loc în parcul naţional Kruger din nord-vestul ţării.

×
Subiecte în articol: sentinta traficant trafic inchisoare
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close