Antena 3 CNN Externe UPDATE: 7 morți și 20 de răniți, după ce un tren a explodat în Bulgaria

UPDATE: 7 morți și 20 de răniți, după ce un tren a explodat în Bulgaria

UPDATE: 7 morți și 20 de răniți, după ce un tren a explodat în Bulgaria
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
10 Dec 2016   •   19:09

UPDATE 18.55: Bilanţul accidentului de tren din Bulgaria a crescut la şapte morţi, în timp ce alte peste 20 de persoane sunt rănite.

 

UPDATE 18.35: Potrivit informațiilor strânse de anchetatori după audierea martorilor, se pare că garnitura cu 23 de vagoane trebuia să schimbe şina la intrarea în gara din Hitrino, pentru a face loc unul tren de pasageri. În timpul manevrelor, patru vagoane au sărit de pe şine, iar unul a explodat, a precizat primarul din Hitrino, Nuridin Ismail. El a sugerat drept cauză viteza prea mare a marfarului.

Update: Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi 25 au fost rănite când un tren de marfă a deraiat şi a explodat la intrarea în gara din localitatea bulgară Hitrino, relatează Reuters.

Cel puţin trei dintre victime rămân în stare critică şi numărul acestora ar putea creşte, au afirmat autorităţile.

'Vor fi cu siguranţă mai multe victime', a declarat premierul bulgar în exerciţiu Boiko Borisov după ce a sosit la faţa locului, în localitatea Hitrino situată la 280 km nord-est de capitala Sofia.

Şapte dintre vagoanele cisternă ale trenului, care transporta propan butan şi propilenă, au deraiat la intrarea în gară, au lovit linia de electricitate şi au explodat, a declarat directorul general al Companiei naţionale de infrastructură feroviară, Mincho Lambrev.

'Două explozii au provocat un incendiu de proporţii şi au distrus cel puţin 20 de clădiri. Multe persoane sunt rănite ...mulţi prezintă arsuri', a declarat secretarul de stat în Ministerul bulgar de Interne, Georgi Kostov.

Un băiat de 18 ani a decedat din cauza rănilor în spitalul din oraşul Şumen, a anunţat un oficial al spitalului.

Aproximativ 150 de pompieri încearcă să stingă incendiul şi caută supravieţuitori în casele din apropierea locului unde a avut loc explozia.

Toate ambulanţele din oraşele situate în apropiere, Razgrad, Şumen şi Tărgovişte au fost trimise la locul accidentului, a declarat şeful serviciului de pompieri, Nikolay Nikolov, citat de Focus News Agency.

Update: Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi 23 au fost rănite, sâmbătă dimineaţa, într-o explozie produsă după deraierea unui tren la intrarea în gara din localitatea bulgară Hitrino (nord-est), potrivit relatează AFP.

Cel puţin 23 de persoane au fost rănite şi pompierii caută supravieţuitori, a anunţat şeful Apărării civile, Nikolay Nikolov. O parte dintre cei 800 de locuitori din Hitrino au fost evacuaţi.

Trenul, care transporta 20 de cisterne cu propilenă şi patru cisterne cu propan butan, a deraiat la intrarea în gara din Hitrino după ce ultimele două vagoane cisternă care erau goale au acroşat un cablu de înaltă tensiune, a precizat Assia Yordanova, purtător de cuvânt al poliţiei regionale din oraşul Şumen.

Explozia s-a produs la ora locală 05.H37 (03.H37 GMT) în gara din Hitrino, localitate situată la aproximativ 100 de kilometri de Varna, principalul port bulgar la Marea Neagră.

Update: Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 12 au fost rănite în urma deraierii unui tren de marfă şi a unei explozii, sâmbătă, în nord-estul Bulgariei, a anunţat poliţia locală, relatează Reuters.

Victimele se află sub ruinele a cel puţin 20 de clădiri distruse după ce trenul care transporta propan butan a deraiat şi a explodat în satul bulgar Hitrino (nord-est), a precizat poliţia.

'Explozia a provocat de asemenea un incendiu. Nu ne aşteptăm la o a doua explozie, dar oamenii din sat sunt evacuaţi', a declarat Nikolai Nikolov, directorul serviciului de siguranţă şi apărare civilă.

Aproximativ 150 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului şi caută supravieţuitori. Poliţia a anunţat că investigheză accidentul.

Ştire iniţială: Cel puțin patru persoane au murit, iar alte 25 au fost spitalizate cu răni grave, după ce tren cu 26 de vagoane a deraiat, iar apoi a explodat în nord-estul Bulgariei, informează Novinite. Trenul transporta  rezervoare de propan-butan în satul Hitrino din provincia Shumen, în estul țării. 

Toate ambulanțele din orașele din apropieredin  Razgrad, Shumen și Targovishte s-au deplasat la locul accidentului, potrivit lui Nikolay Nikolov, șeful departamentului de pompieri.

Cel puțin 20 de clădiri au fost distruse în urma deflagrației.  Nikolov susține că nu sunt așteptate alte explozii, însă toată zona a fost evacuată. Echipele de salvare au reușit să scoată de sub dărâmături 12 persoane. Cel puțin 150 de pompieri încearcă să stingă flăcările.

×
Subiecte în articol: Bulgaria accident feroviar tren deraiat
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close