Antena 3 CNN Externe Un trib indigen izolat de lume a fost descoperit în pădurea Amazonului, în Brazilia

Un trib indigen izolat de lume a fost descoperit în pădurea Amazonului, în Brazilia

Un trib indigen izolat de lume a fost descoperit în pădurea Amazonului, în Brazilia
Sursa foto: Foto: siasat.pk
23 Iun 2011   •   12:15

Un trib indigen, constituit din aproximativ 200 de persoane, care nu au avut niciodată contact cu lumea exterioară, a fost descoperit în pădurea amazoniană în Brazilia, aproape de graniţăa cu Peru, informează The Telegraph.

Imaginile surprinse din aer înfăţişază mai multe aşezări umane şi zone agricole adiacente acestora. Judecând după colibe şi starea plantaţiilor de porumb, banane şi alune, comunitatea ocupă zona respectivă de mai puţin de un an, sunt de părere specialiştii de la Funai, fundaţie care se ocupă de studierea şi protejarea triburilor indigene.

Conform Funai, tribul aparţine comunităţii Pano lingvistice, despre care se ştie că trăieşte în regiunea Javari din pădurea Amazonului. Specialiştii sunt de părere că în regiune există aproximativ 2.000 de persoane care fac parte din 14 triburi indigene izolate.

Autorităţile braziliene interzic contactul populaţiei generale cu triburile indigene, care nu au avut contact cu lumea exterioară, temându-se că acestea s-ar putea îmbolnăvi de o boală pentru care nu au dezvoltat imunitate.






×
Subiecte în articol: Brazilia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close