Antena 3 CNN Externe Un tribunal din Marsilia a decis expulzarea a 90 de romi care s-au stabilit într-un parc

Un tribunal din Marsilia a decis expulzarea a 90 de romi care s-au stabilit într-un parc

Un tribunal din Marsilia a decis expulzarea a 90 de romi care s-au stabilit într-un parc
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    10 Aug 2011   •   15:17

Tribunalul administrativ din Marsilia a decis expulzarea a 90 de romi originari din România care s-au stabilit într-un parc din oraş. O parte din romii vizaţi de decizie s-au adunat în faţa tribunalului alături de membri ai asociaţiilor de protecţie a drepturilor omului.

Un tribunal din Marsilia a decis ieri să expulzeze 90 de romi originari din România stabiliţi într-un parc din centrul oraşului. Aceştia fac parte dintr-o tabără de 300 de oameni, stabilită pe un teren privat care a fost dezafectată de poliţişti la începutul lunii iulie.

Tabăra ilegală din parc a stârnit imediat nemulţumirea autorităţilor, care au reclamat pericolul izbucnirii unor epidemii. Primăria oraşului a reuşit să obţină o decizie judecătorească de expulzare a lor.

O parte din rromii stabiliţi ilegal la Marsilia s-au adunat în faţa tribunalului înainte de anunţarea hotărârii, fiind însoţiţi de membri ai asociaţiilor pentru protecţia drepturilor omului. Decizia luată a fost ca rromii să părăsească parcul în termen de 24 de ore.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close