Antena 3 CNN Externe Un turc şi un cecen căutaţi de Interpol au fost arestaţi la frontiera bulgaro-română

Un turc şi un cecen căutaţi de Interpol au fost arestaţi la frontiera bulgaro-română

Un turc şi un cecen căutaţi de Interpol au fost arestaţi la frontiera bulgaro-română
Sursa foto: Foto: Mediafax
04 Aug 2012   •   10:29

Un turc şi un cecen căutaţi de Interpol au fost arestaţi vineri la frontiera bulgaro-română, a anunţat parchetul regional din Ruse (nord), Bulgaria sporind controalele la frontieră în urma unui atentat anti-israelian la 18 iulie, relatează AFP.
   
Cecenul Mohmad Gadamuri (47 ani), locuitor din Inguşeţia, "este căutat pentru vânzare (ilegală) de arme şi muniţie şi pentru posesie de substanţe toxice", a declarat Nadejda Miteva, purtătoare de cuvânt a Parchetului din Ruse, pentru televiziunea publică BNT.
   
Acesta este căutat şi pentru apartenenţa la un grup criminal care a pregătit un atentat terorist la Inguşeţia în 2003, a adăugat aceasta.
   
Mohmad Gadamuri care a intrat în Bulgaria alături de cei cinci copii ai săi a declarat că venise în vacanţă. El a prezentat acte de identitate de refugiat eliberate în Germania.
   
Turcul Erkan Polater, în vârstă de 29 de ani, acuzat în Turcia de apartenenţa la un grup terorist, a venit şi el cu familia la principalul punct de frontieră bulgaro-român de la Ruse-Giurgiu. Acesta avea acte de identitate de refugiat eliberate în Olanda.
   
Cei doi bărbaţi, care nu au nicio legătură între ei, au fost arestaţi pentru 40 de zile. Ulterior, ei vor fi extrădaţi, a indicat parchetul.
   
Autorităţile bulgare au sporit controlul la frontiere după atentatul anti-israelian de la aeroportul din Burgas (est) la 18 iulie, care s-a soldat cu şase morţi şi aproximativ 30 de răniţi.
   
Interpol a difuzat joi pe site-ul său de Internet o imagine cu portretul reconstituit pe calculator al atacatorului kamikaze care a murit în atacul cu bombă şi pe care poliţia încearcă să-l identifice.
   
Actul terorist nu a fost revendicat. În ziua atentatului, Israelul a acuzat Iranul că a comandat atentatul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah, că l-a executat. Teheran a negat cu vehemenţă orice implicare în acest atentat.

×
Subiecte în articol: turc Interpol România Bulgaria granita Ruse Olanda
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close