Antena 3 CNN Externe Un ucigaş în serie din Rusia a mai recunoscut două crime. A ucis în total 80 de oameni

Un ucigaş în serie din Rusia a mai recunoscut două crime. A ucis în total 80 de oameni

Arestat în 2012, acest fost poliţist în vârstă 57 de ani a fost condamnat în 2015 la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 22 de femei, apoi din nou la aceeaşi pedeapsă în 2018 pentru încă 56 de crime comise între 1992 şi 2007.

Un ucigaş în serie din Rusia a mai recunoscut două crime. A ucis în total 80 de oameni
Sursa foto: Captura Youtube
de Alexandra Ionescu    |    04 Iun 2021   •   15:50

În vârstă de 53 de ani, Mihail Popkov ispăşeşte o pedeapsă de închisoare pe viaţă pentru că a violat şi ucis 22 de femei în oraşul Angarsk, după ce le-a atras în maşina sa de poliţie.

Un nou proces, a avut loc cu uşile închise, şi s-a stabilit că este vinovat de alte 56 de crime.

Vineri, Mihail Popkov a fost găsit vinovat de alte două crime comise în 1995. Un tribunal din Angarsk l-a condamnat la nouă ani şi opt luni de închisoare. El a recunoscut faptele.

Mihail Popkov a comis majoritatea crimelor sale în Angarsk, oraş din Siberia cu o populaţie de 230.000 de locuitori.

A ucis, în total, 79 de femei şi un poliţist

Popkov îşi invita victimele în mașina de poliție pe care o folosea în afara orelor de serviciu, apoi le viola. Femeile care i-au căzut victime aveau între 16 și 40 de ani.

Bărbatul le-a ucis cu toporul sau cu ciocanul, după cum a recunoscut chiar el.

Două femei au reuşit să supravieţuiască atacurilor lui Mihail Popkov, fiind grav rănite.

Anchetatorii l-au identificat pe autor în 2012, după ce au făcut teste ADN la locuitori care deţineau o maşină ce corespundea cu urmele de cauciuc lăsate la locurile crimelor.

”Poate sunt cel mai rău criminal în serie din istoria Rusiei, dar am fost un soţ şi tată bun”

Fostul poliţist îşi alegea ca victime femei în stare de ebrietate sau care duceau un mod de viaţă pe care el în considera "imoral" şi le omora cu toporul sau cu ciocanul.

"Avem de-a face cu un maniac. E vorba de o dorinţă necontrolată de a comite crime", a diagnosticat anchetatorul Evgheni Karcevski. El a precizat totuşi că asasinul este considerat responsabil de crimele sale.

Popkov pare a reprezenta un caz patologic de scindare a personalităţii de tipul ”Dr. Jekyll & Mr. Hyde”. Soţia şi fiica sa nu au bănuit nicio clipă ce monstru se ascundea în spatele acestui familist convins şi devotat, mai tot timpul zâmbitor, ba chiar fermecător uneori, potrivit Tass.

Nici colegii săi din poliţie nu au avut vreo umbră de suspiciune, Popkov fiind întotdeauna considerat un poliţist model şi trecând cu brio toate testele psihologice.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close