Antena 3 CNN Externe Un ungur judecat pentru terorism în Bolivia susţine că un irlandez care îl însoţea a fost executat

Un ungur judecat pentru terorism în Bolivia susţine că un irlandez care îl însoţea a fost executat

Un ungur judecat pentru terorism în Bolivia susţine că un irlandez care îl însoţea a fost executat
Sursa foto: Foto: boliviaweekly.com
18 Aug 2013   •   11:14

Ungurul Elod Toaso, judecat în Bolivia pentru terorism, a afirmat în faţa unui tribunal că un alt membru al grupului care, potrivit La Paz, a urzit un complot în 2009 împotriva statului bolivian, irlandezul Michael Dwyer, nu a fost ucis în momentul arestării, ci a fost executat mai târziu, scrie Mediafax, care citează AFP.
   
Elod Toaso, aflat în arest preventiv de patru ani în capitala boliviană, le-a declarat vineri judecătorilor, ajutat de un traducător, că la încheierea unei operaţiuni a poliţiei, în aprilie 2009, într-un hotel din Santa Cruz (est), "Dwyer era în dreapta sa, în viaţă şi în genunchi", a anunţat sâmbătă presa locală.
   
Ungarul a declarat că apoi "a auzit împuşcături" pe aeroportul din Santa Cruz, unde se afla acesta, în urma cărora Michael Dwyer a murit.
   
Guvernul bolivian l-a acuzat pe Elod Toaso, care pledează nevinovat, că a organizat un grup de "terorişti mercernari" care a planificat asasinarea preşedintelui de stânga Evo Morales, a vicepreşedintelui Alvaro Garcia şi a prefectului de Santa Cruz (est), Ruben Costas, un opozant.
   
Potrivit autorităţilor boliviene, cetăţeanul ungaro-croato-bolivian Eduardo Rozsa Flores, românul Arpad Magyarosi şi irlandezul Michael Martin Dwyer au fost împuşcaţi mortal în cadrul operaţiunii. Elod Toaso, precum şi un boliviano-croat, Mario Tadici, au fost arestaţi în cadrul acestei operaţiuni.
   
Opoziţia a cerut o anchetă internaţională în legătură cu acest presupus complot, după ce a circulat o înregistrare care sugerează o "înscenare" în jurul a trei "mercenari" care ar fi fost ucişi de poliţie.

×
Subiecte în articol: terorism
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close