Antena 3 CNN Externe Un uragan se îndreaptă spre Hawaii

Un uragan se îndreaptă spre Hawaii

Un uragan se îndreaptă spre Hawaii
Sursa foto: foto: Pixabay.com
20 Aug 2018   •   20:19

Un uragan de categoria a 3-a se îndreaptă spre Hawaii şi ar putea ajunge în unele insule din arhipelagul american în următoarele zile, a anunţat luni Centrul uraganelor pentru centrul Pacificului (CPHC), relatează AFP.

"Uraganul Lane ar putea fi o ameninţare pentru mai multe insule hawaiene în această săptămână", a indicat CPHC într-un buletin de informare de la ora locală 17.00 (15.00 GMT), lansând un apel arhipelagului să supravegheze îndeaproape această formaţiune.

Dacă "previziunea actuală a traiectoriei" se confirmă, o alertă pentru furtună tropicală sau pentru uragan ar putea fi instituită până luni seară pentru regiuni din Hawaii, a mai precizat centrul.

Lane se deplasează cu o viteză de 22 km/h, fiind însoţit de vânturi care suflă în medie cu 205 km/h şi care ar urma să-şi păstreze intensitatea până marţi dimineaţă. Luni dimineaţă, formaţiunea se afla la 1.000 km de Hilo, oraş de pe coasta estică a principalei insule a arhipelagului.

Arhipelagul Hawaii a fost deja ameninţat în august de un uragan major.

Hector, care a ajuns la categoria a 4-a din cinci, a trecut în cele din urmă mult pe lângă insula principală, dar a provocat totuşi valuri mari pe o parte a coastelor.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: uragan
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close