Antena 3 CNN Externe Un vehicul al ambasadei britanice, ţinta unui atentat la Kabul. Cinci oameni au murit şi alţi 34 au fost răniţi

Un vehicul al ambasadei britanice, ţinta unui atentat la Kabul. Cinci oameni au murit şi alţi 34 au fost răniţi

Un vehicul al ambasadei britanice, ţinta unui atentat la Kabul. Cinci oameni au murit şi alţi 34 au fost răniţi
Sursa foto: Foto:straitstimes.com
27 Noi 2014   •   09:31

Un vehicul al ambasadei britanice a fost vizat, joi dimineaţa, de un atentat cu bombă soldat cu mai mulţi răniţi, în capitala afgană Kabul, a anunţat ambasada, citată de AFP.
   
"Un vehicul al ambasadei a fost atacat, există răniţi, suntem în contact cu autorităţile afgane", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ambasadei, la scurt timp după o explozie puternică produsă la Kabul.

O coloană de fum se ridica de la locul atentatului, în estul oraşului, unde se află numeroase clădiri străine. Potrivit adjunctului ministrului afgan de Interne, Ayub Salangi, un kamikaze pe motocicletă s-a aruncat în aer în apropierea unui vehicul diplomatic.
   
Poliţia afgană a anunţat iniţial doi morţi şi zece răniţi, dar surse spitaliceşti au revizuit bilanţul la cinci morţi.
   
"Rapoartele obţinute de la spitale din Kabul arată că sunt cinci morţi şi 34 de răniţi în atac", a declarat Kenishka Turkistani, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.
   
Talibanii afgani, care luptă împotriva puterii afgane şi a forţelor NATO, au revendicat rapid acest nou atentat.
   
Luni, doi militari americani au murit în timpul unui atac cu bombă comis împotriva vehiculului lor la Kabul, la o zi după un atentat sinucigaş produs în timpul unui meci de volei şi soldat cu 57 de morţi în provincia Paktika (sud-est), cel mai sângeros din decembrie 2011.
   
Marea Britanie şi-a retras luni ultimele trupe din sudul Afganistanului, una dintre regiunile cele mai agitate din ţară, după 13 ani de conflict, în care au murit 453 de militari britanici.
   
Majoritatea forţelor combatante ale NATO, conduse de Statele Unite, urmează să se retragă din Afganistan până la sfârşitul lui decembrie. După această dată, o forţă străină reziduală de aproximativ 12.500 de persoane, dintre care 9.800 americani, va rămâne în ţară pentru o misiune de asistenţă şi formare.

×
Subiecte în articol: Afganistan
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close