Antena 3 Externe Un vulcan din Rusia a aruncat la 10 km în aer un nor de cenuşă. "Sunt semnele unei erupţii MAJORE!"

Un vulcan din Rusia a aruncat la 10 km în aer un nor de cenuşă. "Sunt semnele unei erupţii MAJORE!"

de G.C.P    |    30 Mar 2015   •   13:29
Un vulcan din Rusia a aruncat la 10 km în aer un nor de cenuşă. "Sunt semnele unei erupţii MAJORE!"

Vulcanul Shiveluch, din estul Peninsulei Kamchatka (Rusia), a aruncat în aer, noaptea trecută, cenuşă şi praf vulcanic, până la o înălţime de peste 10 km, relatează TASS.

"Potrivit datelor seismice, vulcanul Shiveluch a eliberat un nor de cenuşă, care s-a ridicat la o altidudine de peste 10.000 de metri, deasupra nivelului mării. Norul de cenuşă şi praf vulcanic s-a extins spre vest, la o distanţă de minim 40 de km", transmite Serviciul de Geofizică a Pământului, din cadrul Academiei Ruse de Ştiinţe.

Conform acestei surse, deocamdată nu a fost afectată nicio zonă rezidenţială, iar pe traseul preconizat al norului de cenuşă nu există nicio aşezare omenească.

Vulcanul Shiveluch este unul dintre cei mai mari şi mai activi vulcani din regiune. A redevenit activ în 2009 şi de atunci s-au înregistrat câteva mişcări seismice în regiune, ceea ce ar putea indica o posibilă erupţie majoră, sunt de părere specialiştii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close