Un zăcământ uriaş de petrol a fost descoperit în sudul Angliei

de S.T.    |    09 Apr 2015   •   20:52
Un zăcământ uriaş de petrol a fost descoperit în sudul Angliei Foto: en.wikipedia.org

Compania britanică U.K. Oil & Gas Investments (UKOG) a descoperit un zăcământ uriaş de petrol în sudul Angliei, în apropierea aeroportului Gatwick, cu rezerve de până la 100 de miliarde de barili, acţiunile companiei urcând cu până la 200% în urma informaţiei, relatează MarketWatch.
   
U.K. Oil & Gas Investments, specializată în lucrări de explorare petrolieră, a anunţat că zăcământul descoperit în sudul Angliei ar putea conţine rezerve de ţiţei similare cu cele din Marea Nordului. Titlurile UKOG au închis în urcare cu 169%.
   
"Credem că am făcut o descoperire semnificativă, probabil cel mai important zăcământ onshore din Marea Britanie din ultimii 30 de ani, şi considerăm că este de importanţă naţională", a declarat Stephen Sanderson, directorul general al UKOG, pentru postul BBC.

Zona din jurul Horse Hill, de lângă aeroportul Gatwick, ar putea conţine 158 de milioane de barili de petrol pe o milă pătrată, conform analizelor efectuate de Nutech.
   
Chiar dacă doar o mică parte din această cantitate de ţiţei va putea fi extrasă, importanţa descoperirii constă în faptul că exploatările din Marea Nordului au produs numai 45 de miliarde de barili de ţiţei în 40 de ani, notează BBC.

x close