Antena 3 CNN Externe Un zid de 12 metri din situl arheologic Pompei s-a prăbuşit

Un zid de 12 metri din situl arheologic Pompei s-a prăbuşit

Un zid de 12 metri din situl arheologic Pompei s-a prăbuşit
Sursa foto: Foto: travelpod.com
30 Noi 2010   •   18:43

Un zid de 12 metri din situl arheologic Pompei din apropiere de Napoli, care proteja celebra "Casa del moralista" s-a prãbuşit, marţi, potrivit autorităţilor locale citate de AFP.

"Un zid, care s-a prãbuşit deja în urma bombardamentelor din timpul celui de-Al Doilea Rãzboi Mondial şi care a fost apoi reconstruit, s-a prãbuşit din nou în aceastã dimineaţã, pe o lungime de 12 metri", se arată într-un comunicat al reprezentanţilor Serviciului pentru bunuri arhitecturale din Pompei.

Zidul se afla în spatele Casei moralistului (Casa del moralista), un edificiu antic intitulat astfel datoritã faptului cã proprietarul clãdirii a scris pe zidurile grãdinii sale numeroase principii de moralã, adresate persoanelor care veneau sã îl viziteze. Aceastã construcţie nu a fost niciodatã deschisã publicului larg.

Un alt edificiu din Pompei, Casa gladiatorului, s-a prãbuşit în urmă cu trei săptămâni, declanºând în Italia un val de indignare şi îngrijorare în legãturã cu maniera în care autoritãţile italiene coordoneazã operaţiunile de conservare a patrimoniului.

Se pare că ambele prãbuşiri, ale cãror cauze urmeazã sã fie stabilite oficial în viitorul apropiat, par sã se fi produs din cauza ploilor puternice din aceastã toamnã, care au condus la o destabilizare a fundaţiilor.

 

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close