Antena 3 CNN Externe Una dintre navele militare ale SUA trimise în Marea Neagră pentru Soci a fost implicată într-un incident

Una dintre navele militare ale SUA trimise în Marea Neagră pentru Soci a fost implicată într-un incident

Una dintre navele militare ale SUA trimise în Marea Neagră pentru Soci a fost implicată într-un incident
18 Feb 2014   •   22:09

Una dintre cele două nave militare americane trimise de Statele Unite în Marea Neagră pentru a fi disponibile pe parcursul Jocurilor Olimpice de la Soci a fost implicată într-un incident maritim şi este ancorată pentru reparaţii în Turcia, informează MEDIAFAX.
   
"Nava USS Taylor se află în prezent în Portul Samsun, în nordul Turciei, unde este inspectată după un incident maritim produs pe 12 februarie", anunţă Forţele Navale americane.   

Forţele Navale americane nu au oferit detalii despre natura sau circumstanţele producerii incidentului, precizând că niciunul dintre cei 200 de membri ai echipajului nu a fost rănit.
   
Cazul face obiectul unei anchete.
   
Două nave militare ale Statelor Unite - USS Mount Whitney şi USS Taylor - au fost trimise în Marea Neagră de două săptămâni, urmând să fie disponibile pentru evacuarea cetăţenilor americani, în cazuri de necesitate, sau pentru alte situaţii de urgenţă, în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci. Cele două nave militare şi avioane de transport vor fi disponibile în cadrul unui plan de urgenţă pentru evacuarea cetăţenilor americani, inclusiv a atleţilor, în cazul unor situaţii grave de securitate pe durata Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, programate în intervalul 7-23 februarie 2014. Avioanele disponibile vor fi de tip C-17, staţionate la baze din Germania.
   
Grupuri islamiste din Caucazul rus au ameninţat că vor încerca să comită atacuri teroriste în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci, staţiune situată pe litoralul Mării Negre.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close