Antena 3 CNN Externe Unchiul lui Bashar al-Assad se alătură opoziţiei. I-a cerut liderului sirian să redea puterea poporului

Unchiul lui Bashar al-Assad se alătură opoziţiei. I-a cerut liderului sirian să redea puterea poporului

Unchiul lui Bashar al-Assad se alătură opoziţiei. I-a cerut liderului sirian să redea puterea poporului
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
14 Noi 2011   •   16:41

Regimul de la Damasc a scos în stradă zeci de mii de oameni, pentru a protesta faţă de decizia Ligii Arabe, care a suspendat apartenenţa Siriei la organizaţie. Unchiul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, exilat la Paris, a anunţat că se alătură opoziţiei şi i-a cerut nepotului său "să redea puterea poporului".

Centrul capitalei siriene a fost invadat de mii de simpatizanţi ai regimului. Ei au denunţat decizia Ligii Arabe de a suspenda Siria, ca sancţiune pentru reprimarea manifestaţiilor de protest din ultimele luni.

Cei de la Liga Arabă să ştie că nu sunt altceva decât nişte trădători şi, din acest motiv, puţin ne pasă de ce au decis ei.

Cu câteva ore mai înainte, manifestaţiile în favoarea regimului luaseră aspecte violente: adepţii preşedintelui Assad au devastat ambasadele câtorva ţări arabe la Damasc, ca şi birouri diplomatice franceze şi turceşti din provincie.

În acelaşi timp, militanţii pentru democraţie şi-au continuat şi ei acţiunile, reprimate cu aceeaşi violenţă de autorităţi. Cel puţin opt oameni au fost ucişi la Hama şi alţi cinci în alte localităţi.

În criza siriană a intervenit, de la Paris, fratele fostului preşedinte Hafez al-Assad şi unchiul celui actual. El i-a cerut nepotului său să deschidă dialogul cu opoziţia şi, dacă este cazul, să demisioneze.

Rifaat al-Assad a părăsit Siria după o tentativă de lovitură de stat împotriva fratelui său. El a creat, acum, o nouă grupare de opoziţie, dar militanţii pentru democraţie îl contestă deoarece a condus personal, în anii 80, acţiuni represive soldate cu zeci de mii de victime. < unu cu o lozincă pe la sfârşitul filmului

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close