Antena 3 CNN Externe Unde se ascunde Salah Abdeslam, islamistul căutat după atentatele de la Paris

Unde se ascunde Salah Abdeslam, islamistul căutat după atentatele de la Paris

Unde se ascunde Salah Abdeslam, islamistul căutat după atentatele de la Paris
Sursa foto: Foto: Twitter/ Police Nationale
30 Noi 2015   •   18:05

Salah Abdeslam, islamistul căutat pentru participare la atacurile teroriste din Paris, probabil a traversat Europa şi a ajuns în zone din Siria ocupate de reţeaua teroristă Stat Islamic, afirmă surse din cadrul serviciilor secrete franceze citate de CNN.

Conform surselor citate de CNN, serviciile secrete franceze pornesc de la ipoteza că Salah Abdelslam a reuşit să traverseze ţările europene pentru a ajunge în Turcia, iar apoi în Siria, unde este fieful reţelei teroriste Stat Islamic.

Islamistul în vârstă de 26 de ani este dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise pe 13-14 noiembrie la Paris, unde teroriştii au omorât 130 de persoane. Atentatele au fost revendicate de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic, activă în Siria şi Irak.

Salah Abdelslam este cel care a închiriat vehiculul Volkswagen Polo cu care teroriştii s-au deplasat la sala de concerte Bataclan din Paris, unde au fost ucise 90 de persoane.

Teroristul a traversat frontiera dintre Franţa şi Belgia imediat după atentate, dar poliţia nu l-a oprit pentru că autorităţile franceze nu stabiliseră că era implicat în atacurile teroriste. Ulterior, Abdeslam fusese văzut în Molenbeek (Bruxelles), dar nici autorităţile belgiene nu au reuşit să îl captureze. Un alt presupus terorist, Mohamed Abrini, este în continuare în libertate.

×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close