Antena 3 CNN Externe Unele ţigări electronice şi cele cu arome vor fi interzise în Uniunea Europeană

Unele ţigări electronice şi cele cu arome vor fi interzise în Uniunea Europeană

Unele ţigări electronice şi cele cu arome vor fi interzise în Uniunea Europeană
de N.B.    |    02 Ian 2013   •   21:29

Ţigările cu arome şi cele electronice care nu respectă dozajul de nicotină vor fi interzise din acest an, iar Comisia Europeană recomandă ca avertismentul de sănătate să acopere de acum 75% din pachetul de ţigări. România va decide cât de dură va fi legislaţia în domeniu, dar va trebui să ţină cont de faptul că la fiecare 15 minute un român moare din cauza fumatului.

Producătorii de ţigări nu sunt alarmaţi de proiectul propus la nivel european. Şi asta pentru că birocraţia va face să treacă mult timp până va fi pus în practică.

Directiva europeana va afecta şi fumătorii de ţigară pe baterii. Potrivit documentului, substanţe folosite pentru încărcarea ţigărilor electronice vor trebui să conţină un anumit nivel de nicotină altfel vor fi interzise sau vor fi comercializate doar ca medicamente.

Ţigările electronice nu sunt complet inofensive. Medicii avertizează că substanţele conţin nicotină, care dă dependenţă, dar şi glicol, care poate irita căile respiratorii.

Potrivit statisticolor Societăţii Române de Pneumologie, un român moare la fiecare 15 minute din cauza unor boli provocate de fumat.

×
Subiecte în articol: proiect
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close