Antena 3 CNN Externe Uneori mâncarea ucide. Trei oameni au murit după ce au mâncat îngheţată

Uneori mâncarea ucide. Trei oameni au murit după ce au mâncat îngheţată

Uneori mâncarea ucide. Trei oameni au murit după ce au mâncat îngheţată
de S.T.    |    16 Mar 2015   •   09:25

Te-ai gândit vreodată că îţi pui zilnic sănătatea în mâinile unor străini prin alimentele pe care le consumi? Trei oameni au murit în Kansas, SUA, după o toxiinfecţie alimentară dezvoltată în urma consumului de îngheţată.

Administraţia pentru Alimentaţie şi Medicamente SUA (FDA) a anunţat că au fost înregistrare cinci cazuri de listerioză în Kansas, după ce oamenii au consumat produse ale companiei de îngheţată Blue Bell din Brenham, Texas.

Potrivit FDA, bacteria listeria a fost găsită în mai multe sortimente de îngheţată comercializate de compania Blue Bell.


Foto: textraveler.com

Compania a oprit producţia şi a retras bunurile ajunse pe rafturi, scrie Associated Press.

Bacteria Listeria contaminează produsele proaspete, fructele şi legumele şi se manifestă prin febră, dureri musculare, crampe sau diaree.

Infecţia se poate instala după două zile, uneori chiar şi după două luni de la infestare. Pentru a se preveni infestarea cu bacteria listeria produsele proaspete trebuie spălate bine şi depozitate în frigidere la temperaturi mai mici de 4 grade.

Bacteria listeria poate fi găsită în laptele proaspăt, uneori şi în iaurt sau branză.

Cel mai mare risc de a se îmbolnăvi de listerioză îl au bătrânii, femeile însărcinate şi persoanele cu imunitate scăzută.

×
Subiecte în articol: inghetata Kansas Texas
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close