Antena 3 CNN Externe Ungaria. Ani grei de închisoare pentru UCIGAŞII de rromi

Ungaria. Ani grei de închisoare pentru UCIGAŞII de rromi

Ungaria. Ani grei de închisoare pentru UCIGAŞII de rromi
06 Aug 2013   •   14:26

Patru cetăţeni maghiari au fost condamnaţi la închisoare, după ce au fost găsiţi vinovaţi de uciderea a şase persoane de etnie rromă, printre care se află şi un copil de cinci ani. Conform rechizitoriului, crimele au fost săvârşite din considerente rasiste, în perioada 2008-2009.

Un tribunal din Budapesta a dat sentinţa în cursul dimineţii de marţi. Arpad Kiss, Istvan Kiss şi Zsolt Peto au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă. Al patrulea acuzat, Istvan Csontos, este cel care a fost şoferul celor trei, fiind considerat complice. Acesta a primit 13 ani de închisoare.

Pe parcursul unui an de violenţe, pe tot teritoriul Ungariei, şase persoane au fost ucise, iar alte cinci au suferit răni grave. Toate victimele erau de etnie rromă, comunitate care adună aproape 8% din populaţia totală a Ungariei, de 10 milioane de locuitori.

Într-unul dintre atacuri, un tată şi fiul său, de cinci ani, au fost împuşcaţi mortal, după ce au încercat să fugă din casa incendiată de ultra-naţionaliştii maghiari.

×
Subiecte în articol: rromi
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close