Antena 3 Externe Ungaria. Ani grei de închisoare pentru UCIGAŞII de rromi

Ungaria. Ani grei de închisoare pentru UCIGAŞII de rromi

de G.C.P    |    06 Aug 2013   •   14:26
Ungaria. Ani grei de închisoare pentru UCIGAŞII de rromi

Patru cetăţeni maghiari au fost condamnaţi la închisoare, după ce au fost găsiţi vinovaţi de uciderea a şase persoane de etnie rromă, printre care se află şi un copil de cinci ani. Conform rechizitoriului, crimele au fost săvârşite din considerente rasiste, în perioada 2008-2009.

Un tribunal din Budapesta a dat sentinţa în cursul dimineţii de marţi. Arpad Kiss, Istvan Kiss şi Zsolt Peto au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă. Al patrulea acuzat, Istvan Csontos, este cel care a fost şoferul celor trei, fiind considerat complice. Acesta a primit 13 ani de închisoare.

Pe parcursul unui an de violenţe, pe tot teritoriul Ungariei, şase persoane au fost ucise, iar alte cinci au suferit răni grave. Toate victimele erau de etnie rromă, comunitate care adună aproape 8% din populaţia totală a Ungariei, de 10 milioane de locuitori.

Într-unul dintre atacuri, un tată şi fiul său, de cinci ani, au fost împuşcaţi mortal, după ce au încercat să fugă din casa incendiată de ultra-naţionaliştii maghiari.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close