Antena 3 CNN Externe Ungaria nu va permite trecerea armelor pentru Ucraina pe teritoriul său

Ungaria nu va permite trecerea armelor pentru Ucraina pe teritoriul său

Ungaria nu va trimite trupe sau arme în Ucraina și nu va permite arme letale să tranziteze teritoriul.

Ungaria nu va permite trecerea armelor pentru Ucraina pe teritoriul său
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    28 Feb 2022   •   19:01

Precizarea a fost făcută, luni, de ministrul ungare de externe, Peter Szijjarto, în timpul unei vizite în Kosovo.

"Motivul pentru care luăm această decizie este că astfel de livrări (de armament) ar putea deveni ținta unor acțiuni militare ostile (...) Trebuie să asigurăm securitatea Ungariei, faptul că nu ne implicăm în acest război", a spus Szijjarto (foto) după o întâlnire cu ministrul de externe din Kosovo, Donika Gervalla.

Poziția exprimată de ministrul de externe din Ungaria vine în contextul în care mai multe state europene, inclusiv România, au anunțat că ajută Ucraina cu armament.

De asemenea, miniștrii apărării din Uniunea Europeană au luat luni în discuție un plan de finanțare, în comun, a unor livrări de armament către Ucraina, în valoare de 500 de milioane de euro.

Livrările vor include o serie de arme defensive pentru a respinge forțele ruse, a indicat șeful diplomației europene, Josep Borrell, care a făcut apel la o coordonare a eforturilor Uniunii.

"Statele membre trebuie să ofere aceste arme, trebuie să se coordoneze în privința acestor resurse. Lupta este dură, Kievul rezistă, iar Rusia plătește un preț ridicat în victime omenești, dar trebuie să oferim muniție, trebuie să oferim arme de mare calibru și echipamente antitanc. De asemenea, combustibil pentru tancuri, pentru avioane. Iar toate acestea trebuie coordonate", a arătat oficialul european.
 

×
Subiecte în articol: Ungaria Ucraina Peter Szijjarto
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close