Antena 3 CNN Externe Ungaria atacă dur Statele Unite: Americanii sunt responsabili de conflictele care au generat refugiaţi

Ungaria atacă dur Statele Unite: Americanii sunt responsabili de conflictele care au generat refugiaţi

Ungaria atacă dur Statele Unite: Americanii sunt responsabili de conflictele care au generat refugiaţi
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
13 Sep 2015   •   13:44

Ungaria a respins o solicitare a Statelor Unite privind acceptarea de către UE a imigranţilor, anunţă Laszlo Kover, preşedintele Parlamentului ungar, acuzând Washingtonul că este responsabil de conflictele care au generat refugiaţi şi oferind ca exemplu gardul ridicat de SUA la frontiera cu Mexicul.

 
Ca reacţie la declaraţii ale preşedintelui Barack Obama, care a sugerat că Europa poate accepta imigranţi suplimentari, Laszlo Kover a amintit că "Statele Unite au construit la frontiera cu Mexicul un gard mai puternic şi mai lung decât ar putea construi vreodată Ungaria la graniţa cu Serbia".
 
"În plus, Statele Unite sunt responsabile de haosul care îi împinge pe imigranţi acum spre Europa", a adăugat Kover, referindu-se la conflicte militare din Orientul Mijlociu şi din Africa.
 
"În plus, Statele Unite nu par să fie prea solidare cu aliaţii europeni în materie de imigraţie", a adăugat Kover, notând că Ungaria este din nou vizată de acuzaţii, în mod "nejustificat şi fără să merite".
 
Preşedintele american, Barack Obama, a ordonat pregătirea unui plan pentru primirea în Statele Unite a 10.000 de refugiaţi sirieni, în contextul în care Uniunea Europeană se confruntă cu milioane de imigranţi extracomunitari. Decizia preşedintelui Statelor Unite a fost criticată atât de opoziţia republicană, care evocă riscuri teroriste, cât şi de organizaţii internaţionale, care consideră insuficientă contribuţia Statelor Unite.
 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close