Antena 3 CNN Externe Ungaria. Bărbat de 68 de ani, "vândut" ca ?sclav? unei familii de romi

Ungaria. Bărbat de 68 de ani, "vândut" ca ?sclav? unei familii de romi

Ungaria. Bărbat de 68 de ani, "vândut" ca ?sclav? unei familii de romi
Sursa foto: batran
22 Sep 2009   •   22:12

Caz şocant în Ungaria. O femeie şi-a ?vândut? tatăl unei familii de romi. Omul a fost tratat ?ca un sclav? la ferma romilor, timp de trei ani, a relatat primarul localităţii Ujkigyos citat de Times Live.

Cazul a fost descoperit, în urma unei anchete a autorităţilor. Ancheta fusese iniţiată chiar de fiica bărbatului. Ea vroia să obţină tutela omului ca să îi poate vinde maşina.

Potrivit informaţiilor oferite de oficialităţi, bărbatul trăia "într-un grajd, plin de purici, în condiţii oribile". Omul era hrănit o dată pe zi şi trebuia să lucreze gratuit pentru familia respectivă.

"Nu era prizonier în adevăratul sens al cuvântului,. El pleca zilnic cu bicicleta pe câmp ca să muncească şi îşi aştepta stăpânul să vină să-l caute seara", a declarat primarul. "Dacă nu lucra suficient, era bătut", a adăugat Szebelledi.

Omul rămăsese şi fără acte. Acestea fuseseră confiscate de familia de romi. "Nu avea unde să se ducă", a mai spus primarul.

În prezent, bărbatul se află într-un cămin social din comună. Deocamdată, primarul nu a depus plângere. El a explicat că nu cunoaşte ce măsuri trebuie să ia într-un asemenea caz. Mai mult, oficialul a mai spus că familia de romi a ameninţat angajaţii primăriei.

Autorităţile din Ungaria au iniţiat o anchetă în acest caz. Deputatul ungar Mihaly Babak susţine că aproximativ 150 de persoane din Ungaria trăiesc în condiţii de sclavie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ungaria romi sclavie
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close