Antena 3 CNN Externe Țara care profită de Brexit. Ungaria vrea să atragă firmele care vor să părăsească Marea Britanie

Țara care profită de Brexit. Ungaria vrea să atragă firmele care vor să părăsească Marea Britanie

Țara care profită de Brexit. Ungaria vrea să atragă firmele care vor să părăsească Marea Britanie
de S.T.    |    27 Iun 2016   •   12:23

Guvernul ungar elaborează o listă de stimulente în dorinţa de a atrage companiile care doresc să părăsească Marea Britanie după votul de la referendumul de săptămâna trecută, a declarat luni ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga, într-un interviu acordat cotidianului financiar Vilaggazdasag, preluat de Reuters.

Oficialul ungar nu a intrat în detalii cu privire la beneficiile ce ar putea fi acordate de Guvernul de la Budapesta, însă a menţionat că printre companiile interesate să-şi relocheze activităţile din Marea Britanie într-un stat membru UE se numără constructori de autoturisme şi firme din sectorul financiar.

„Ungaria poate oferi condiţii bune cu privire la taxe, administraţie şi calitatea angajaţilor”, a spus Mihaly Varga.

În opinia acestuia, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană probabil că va afecta Ungaria pe termen lung, deoarece va avea o influenţă asupra bugetului comunitar şi, pe cale de consecinţă, asupra fondurilor de dezvoltare care ajung în Europa de Est. Însă, Varga a insistat că aceasta nu este o chestiune care trebuie abordat imediat, deoarece negocierile Marii Britanii cu UE vor dura cel puţin doi ani, astfel că nu este nevoie ca Ungaria să îşi revizuiască bugetul în acest an sau anul următor.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close