Antena 3 CNN Externe Ungaria. Mii de oameni au protestat faţă de noua lege a presei

Ungaria. Mii de oameni au protestat faţă de noua lege a presei

Ungaria. Mii de oameni au protestat faţă de noua lege a presei
15 Ian 2011   •   13:55

Mii de oameni au protestat vineri seară la Budapesta, faţă de noua lege a presei. Manifestanţii spun că actul normativ încalcă grav principiile libertăţii de exprimare.

Peste 5.000 de oameni s-au adunat în faţa parlamentului de la Budapesta ca să protesteze faţă de noua lege a presei. Manifestanţii au venit înarmaţi cu pancarte şi instrumente muzicale - pentru a-şi face cunoscute opiniile.

Manifestanţii au redactat o proclamaţie privind libertatea presei, pe o bucată imensă de hârtie pe care au lăsat-o la intrarea în Parlament. Ei spun că îşi vor continua demonstraţiile până când guvernul va renunţa la noua lege mass media sau măcar va accepta să o modifice.

Controversatul act normativ prevede formarea unei autorităţi locale care să supervizeze toate producţiile mediatice. Aceasta poate aplica amnezi usturătoare instituţiilor de presă care  încalcă regulile. Organismul e dominat de politicieni apropiaţi partidului Fidesz, aflat la Guvernare. Din acest motiv, atât cetăţenii maghiari cât şi oficialii europeni se tem de eventuale abuzuri sau ingerinţe ale politicului în activitatea presei.

 


×
Subiecte în articol: proteste Ungaria budapesta
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close