Antena 3 CNN Externe Carnagiu în pe șosea. Cel puțin șapte oameni au murit după șoferul unei mașini cu migranți s-a zdrobit de zidul unei case, în Ungaria

Carnagiu în pe șosea. Cel puțin șapte oameni au murit după șoferul unei mașini cu migranți s-a zdrobit de zidul unei case, în Ungaria

Șapte persoane au murit după ce o mașină cu numere de înmatriculare sârbe s-a izbit de o casă și s-a răsturnat, în Ungaria.

Carnagiu în pe șosea. Cel puțin șapte oameni au murit după șoferul unei mașini cu migranți s-a zdrobit de zidul unei case, în Ungaria
Sursa foto: Twitter @tr_hbr
de Georgiana Adam    |    14 Dec 2021   •   09:41

Alte patru persoane au fost rănite.

Drama s-a produs luni seară, după ce șoferul autovehiculului a refuzat să oprească la un control al poliției în orașul Morahalom, în apropiere de granița cu Serbia.

Mașina implicată în accident transporta 10 persoane, migranți și refugiați, și se îndrepta spre Szeged, informează poliția ungară.

Potrivit primelor informații din anchetă, șoferul a văzut poliția verificând mașinile în Morahalom și a accelerat, sperând să scape cu fuga.

Autoritățile au precizat că șoferul, care a fost și el rănit, a fost reținut iar împotriva sa vor fi deschise dosare penale pentru trafic de persoane şi pentru omor din culpă.

CNN notează că poziția dură anti-migrație a premierului maghiar Viktor Orban a ajutat formațiunea sa conservatoare, FIDESZ, să recâștige alegerile legislative în 2018.

Luna trecută, autoritățile ungare au oprit la frontieră peste 2.400 de migranți, precizează CNN, citând date ale poliției.

×
Subiecte în articol: Ungaria Morahalom migranti
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close