x close

Ungaria - nemulțumită de declarațiile premierului Ponta. Ambasadorul României, convocat urgent la MAE ungar

de L.D.    |    21 Mar 2013   •   20:13
Ungaria - nemulțumită de declarațiile premierului Ponta. Ambasadorul României, convocat urgent la MAE ungar  525 Foto: Agerpres

Ambasadorul României la Budapesta a fost convocat de urgență la sediul Ministerului ungar de Externe pentru a oferi explicații în legătură cu declarațiile premierului Victor Ponta privind instituirea de către UE a mecanismului de control doar din cauza Ungariei, scrie Mediafax.

Eniko Gyori, secretarul de stat din MAE ungar, a declarat că Alexandru Victor Micula, ambasadorul român, a fost convocat de urgență la biroul său pentru a oferi explicații în legătură cu declarațiile făcute de Ponta.

De asemenea, Gyori a transmis nemulțumirea Ungariei față de afirmațiile făcute de premierul român marți, exprimând chiar ”șocul„ în legătură cu acestea.

Gyori a făcut referire la recentul acord încheiat între Budapesta şi Bucureşti prin care s-a stabilit că liderii celor două state vor evita să transmită mesaje în presă şi vor rezolva disputele bilaterale prin canale diplomatice.

Citeşte mai multe despre:

budapesta Victor Ponta Ungaria secretar de stat
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati