Antena 3 CNN Externe Ungaria nu va mai închiria autobuze pentru transferul imigranţilor

Ungaria nu va mai închiria autobuze pentru transferul imigranţilor

Ungaria nu va mai închiria autobuze pentru transferul imigranţilor
05 Sep 2015   •   18:03

Șeful poliției ungare, Karoly Papp, a declarat sâmbătă că Ungaria nu va mai închiria autobuze pentru a transfera imigranți la frontiera cu Austria, subliniind că transportarea a mii de imigranți ce a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost ''o inițiativă unică'', relatează Agerpres.

''Punerea la dispoziție de autobuze către Austria a fost o inițiativă unică și nu vor mai exista vehicule pentru a-i transporta pe refugiații care merg pe șosea'' spre Viena, a declarat Papp într-o conferință de presă.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, mii de imigranți au fost transportați la frontiera cu Austria. La începutul după-amiezii, circa 6.500 de imigranți intraseră deja în Austria.

Austria i-a autorizat să pătrundă pe teritoriul său și a închiriat autobuze și trenuri pentru a-i transporta la Viena, Salzburg și în Germania.

Punerea la dispoziție a unor autobuze de către Ungaria a intervenit după ce aproximativ 1.200 de imigranți au pornit vineri pe jos către frontiera cu Austria, după ce fuseseră blocați timp de mai multe zile în Gara Keleti din Ungaria.

Alte cel puțin 500 de persoane au pornit sâmbătă pe jos din gara Keleti către frontiera cu Austria.

De asemenea, alți circa 800 de imigranți au plecat sâmbătă din tabăra de refugiați situată la periferia Debreținului (est). Poliția ungară i-a împiedicat să ajungă pe autostrada M1 și i-a dirijat către o șosea națională.

×
Subiecte în articol: Ungaria imigranti criza imigranţilor
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close