Antena 3 Externe Doctorii din Ungaria îi cer lui Viktor Orban să nu permită întoarcerea copiilor la şcoală

Doctorii din Ungaria îi cer lui Viktor Orban să nu permită întoarcerea copiilor la şcoală

de Alexandra Ionescu    |    16 Apr 2021   •   11:11
Doctorii din Ungaria îi cer lui Viktor Orban să nu permită întoarcerea copiilor la şcoală Hepta

Preşedintele Colegiului Medicilor din Ungaria (MOSZ) a trimis o scrisoare deschisă Prim-ministrului Viktor Orban, cerându-i să amâne redeschiderea şcolilor programată pentru săptămâna viitoare.

Orban a anunţat că barurile şi terasele se vor deschide de îndată ce 3.5 milioane de doze de vaccin vor fi administrate populaţiei. Grădiniţele şi şcolile primare (până la clasa a 4a), se vor deschide pe 19 aprilie, în timp ce elevii mai mari vor reveni la şcoală mai târziu. 

Între timp, Ungaria are cea mai mare rată de mortalitate din cauza coronavirus din UE, cu 27.21 de decese la 1 milion de locuitori.

"Conform epidemiologilor, şi experţilor în domeniu, situaţia curentă nu permite asemenea măsuri", a scris MOSZ, adăugând faptul că e aproape imposibilă distanţarea socială într-un mediu populat aproape în întregime de copii. 

Să nu uităm că tulpina britanică, cea mai răspândită acum în Ungaria, poate fi extrem de periculoasă pentru copii, a adăugat Colegiul Medicilor. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close