Antena 3 CNN Externe Ungaria plăteşte o sumă-record pentru radicalizarea UDMR. La ce sumă se ridică investiția

Ungaria plăteşte o sumă-record pentru radicalizarea UDMR. La ce sumă se ridică investiția

Ungaria plăteşte o sumă-record pentru radicalizarea UDMR. La ce sumă se ridică investiția
05 Feb 2018   •   14:47

În preajma alegerilor generale din Ungaria influenţa FIDESZ asupra UDMR este extrem de puternică, iar fondurile pe care guvernul de la Budapesta le pune la dispoziţia UDMR − cele mai mari de după 1990.

Potrivit pressone.ro, în primele luni ale anului 2015, UDMR și FIDESZ semnaseră un acord prin care o fundație a UDMR pe nume Eurotrans primea dreptul şi banii de a asista autoritățile de la Budapesta în procesul prin care maghiarii doritori din România urmau să obţină cetăţenie ungară − proces care, în termenii FIDESZ, se numeşte renaturalizare.

Practic, Guvernul FIDESZ finanța UDMR pentru a-i localiza și consilia pe acei cetățeni români de etnie maghiară care doreau să depună dosar de dobândire a cetăţeniei ungare.

În ultimele zile ale anului trecut, Guvernul condus de Viktor Orbán a adoptat o Hotărâre potrivit căreia mai multe organizații maghiare din România vor beneficia în 2018 de o finanțare-record, de peste 100 de milioane de euro.

Cea mai mare parte din această sumă va ajunge la Eparhia Reformată din Ardeal, căreia i-au fost promiși peste 86 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: suma UDMR
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close