Antena 3 CNN Externe Ungaria: Stare de alertă în trei comitate, după un accident ecologic soldat cu patru morţi (VIDEO)

Ungaria: Stare de alertă în trei comitate, după un accident ecologic soldat cu patru morţi (VIDEO)

Ungaria: Stare de alertă în trei comitate, după un accident ecologic soldat cu patru morţi (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
05 Oct 2010   •   12:07

Autorităţile din Ungaria au declarat, marţi, stare de alertă în trei comitate, după ce două localităţi au fost inundate de reziduuri industriale de la o fabrică de aluminiu din vestul ţării. Patru persoane au murit, peste 100 au fost rănite, iar alte şase persoane sunt date dispărute, după ce unul dintre rezervoarele fabricii a cedat.

Situaţia este din ce în ce mai gravă în Ungaria. Tot mai mulţi oameni sunt transportaţi la spital cu arsuri provocate de reziduurile toxice. Peste 400 de case au fost inundate, iar o localitate a fost evacuată. Autorităţile au construit adăposturi temporare pentru sinistraţi. Serviciile de pompieri le-au cerut locuitorilor să părăsească zona, iar oamenii au fost salvaţi cu tractoare.

În zona afectată, pământul are acum culoarea cărămizie. Circa 700.000 de metri cubi de reziduuri s-au împrăştiat când a cedat rezervorul fabricii de aluminiu, situată la 160 de kilometri vest de Budapesta.



Mareea cărămizie a distrus culturile agricole, iar în localităţi a făcut, de asemenea pagube uriaşe. Proprietarii au privit neputincioşi cum le sunt inundate locuinţele de reziduuri industriale.

La operaţiunile de salvare au fost trimise elicoptere, vehicule militare şi soldaţi. Poliţia din Veszprem a lansat o investigaţie în baza suspiciunilor de neglijenţă la locul de muncă, iar proprietarul rezervorului spart va fi cercetat.

Poluarea s-ar putea întinde şi în zonele din împrejurimi. Potrivit autorităţilor, mareea cărămizie ar putea ajunge în râul Moson, afluent al Dunării, iar experţii au fost puşi în alertă.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Ungaria victime
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close