Antena 3 Externe Ungaria: Vom folosi un sfert din rezerva de gaz pentru a reduce impactul preţului de import

Ungaria: Vom folosi un sfert din rezerva de gaz pentru a reduce impactul preţului de import

08 Apr 2011   •   23:58
Ungaria: Vom folosi un sfert din rezerva de gaz pentru a reduce impactul preţului de import
Sursa foto: Foto: Mediafax

Ungaria a anunţat că va folosi aproape un sfert din stocurile de 1,2 miliarde de metri cubi de gaze naturale ale statului pentru a reduce impactul creşterii preţului de import asupra sistemului centralizat de încălzire şi a furnizorilor de utilităţi, conform Mediafax.

În urma acestei acţiuni, rezervele statului se vor reduce de la 1,2 miliarde de metri cubi la 915 milioane de metri cubi în următorul an.

Astfel, Asociaţia de Stocare a Hidrocarburilor din Ungaria va fi nevoită să vândă gazele puse la dispoziţie la un preţ cu circa 30% mai mic decât actuala cotaţie de import.

Din întreaga cantitate utilizată, 85 de milioane de metri cubi vor ajunge la furnizorii de utilităţi, iar restul de 200 de milioane de metri cubi vor fi puşi la dispoziţia companiilor de termoficare.

Coaliţia de guvernare ungară a stabilit recent că preţurile la încălzire vor fi stabilite la nivel ministerial. De asemenea, partidul de guvernământ Fidesz au declarat că Ungaria este dispusă să furnizeze companiilor de termoficare gaze mai ieftine pentru a evita prăbuşirea acestora din cauza plafonării preţurilor la agentul termic.

×
Subiecte în articol: gaze import Ungaria

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close