Antena 3 CNN Externe Ungaria, vot împotriva planului UE de reducere a consumului de gaz

Ungaria, vot împotriva planului UE de reducere a consumului de gaz

Ministrul ungar al Energiei a votat, în Consiliul Uniunii Europene, împotriva planului Comisiei Europene privind reducerea voluntară a consumului de gaze, iar Ungaria consideră că versiunea aprobată este oricum mai flexibilă decât cea inițială.

Ungaria, vot împotriva planului UE de reducere a consumului de gaz
Sursa foto: Twitter/ Hromadske Int.
de Alexandra Ionescu    |    26 Iul 2022   •   17:28

"Tocmai a fost aprobată în Consiliul UE propunerea de reducere cu 15% a consumului de gaz între 1 august 2022 şi 23 martie 2023. O largă majoritate, doar Ungaria a fost împotrivă", a declarat Sven Giegold, secretar de stat în Ministerul german al Energiei, citat de publicaţia Die Welt.

Oficiali de la Budapesta citaţi de site-ul Index.hu au confirmat că reprezentantul Ungariei a votat împotriva proiectului, care oricum este mai flexibil decât versiunea iniţială elaborată de Comisia Europeană. Planul prevede reducerea voluntară a consumului de gaze de către statele Uniunii Europene şi conţine excepţii pentru Malta, Republica Cipru şi Irlanda.

Planul prevede şi măsuri obligatorii în situaţia în care Rusia va opri alimentarea cu gaze a Europei.

Versiunea propusă în final a fost flexibilizată în contextul obiecţiilor formulate de Spania, Portugalia, Franţa, Polonia şi Grecia.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Ungaria gaz consum gaz
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close