Antena 3 Externe "Ungaria vrea să fie ca RUSIA". Reacţia DURĂ a Angelei Merkel în faţa premierului ungar Viktor Orban

"Ungaria vrea să fie ca RUSIA". Reacţia DURĂ a Angelei Merkel în faţa premierului ungar Viktor Orban

de O.P.    |    03 Feb 2015   •   13:36
"Ungaria vrea să fie ca RUSIA". Reacţia DURĂ a Angelei Merkel în faţa premierului ungar Viktor Orban

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a criticat pe premierul ungar, Viktor Orban, din cauza modului în care Guvernul său tratează opoziţia, societatea civilă şi presa şi l-a înfruntat pe tema definiţiei democraţiei, în cadrul vizitei efectuate luni la Budapesta, comentează EUObserver.com.

Într-o conferinţă de presă comună adesea tensionată, Merkel şi-a exprimat îndoiala cu privire la interpretarea dată de Orban democraţiei. "Sincer, nu înţeleg ce înseamnă iliberal atunci când este vorba despre democraţie", a declarat ea, referindu-se la discursul lui Orban de anul trecut în care spunea că va face din Ungaria un stat "iliberal" şi oferea ca exemplu Rusia şi Turcia.

Dar Orban i-a răspuns că "nu toate democraţiile trebuie să fie liberale". "Cei care afirmă că democraţia este neapărat liberală încearcă să pună o şcoală de gândire deasupra alteia şi nu putem admite asta", a adăugat el.

Merkel a criticat de asemenea felul în care premierul ungar îi tratează pe cei care au opinii diferite, afirmând că societăţile se dezvoltă prin dialog. "Este foarte important într-o democraţie, inclusiv când cineva are o mare majoritate, să se recunoască rolul opoziţiei, societăţii civile şi presei", a subliniat cancelarul german.

Vizita lui Merkel este considerată un efort de a consolida relaţiile cu Ungaria, pe fondul încercărilor lui Orban de a se apropia de preşedintele rus Vladimir Putin, care urmează să vină la Budapesta la 17 februarie.

De altfel, Merkel a făcut presiuni asupra lui Orban pe tema Rusiei, pentru a se asigura că Ungaria susţine în continuare sancţiunile Uniunii Europene împotriva Moscovei din cauza conflictului din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Ungaria Rusia Viktor Orban Angela Merkel

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close