Antena 3 CNN Externe Ungaria va desfăşura trupe în apropierea frontierei ucrainene

Ungaria va desfăşura trupe în apropierea frontierei ucrainene

Ungaria a decis mobilizarea de efective militare la frontiera cu Ucraina, în contextul temerilor privind o invazie militară rusă, iar premierul Viktor Orban a anunţat că se raliază poziţiei Uniunii Europene şi susţine suveranitatea Ucrainei.

Ungaria va desfăşura trupe în apropierea frontierei ucrainene
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    22 Feb 2022   •   18:01

Tibor Benkő, ministrul ungar al Apărării, a anunţat marţi după-amiază că armata ungară va trimite trupe la frontiera cu Ucraina, în contextul în care premierul Viktor Orban a ordonat consolidarea securităţii frontierei de teama pătrunderii unor grupuri paramilitare ucrainene în Ungaria.

"Misiunea militară are două componente: oferirea de asistenţă umanitară şi apărarea frontierei Ungariei", a declarat Tibor Benkő.

Premierul Viktor Orban a vorbit marţi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, despre conflictul ruso-ucrainean.

Viktor Orban a exprimat preocupare privind situaţia din Ucraina şi a anunţat că susţine integritatea teritorială a ţării, a declarat Bertalan Havasi, purtătorul de cuvânt al premierului ungar, informează Mediafax.

"Guvernul Ungariei se consultă permanent cu partenerii occidentali. Ungaria este solidară cu poziţia Uniunii Europene", a afirmat, la rândul său, Viktor Orban.

×
Subiecte în articol: Ungaria Ucraina trupe armata invazie
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close