Antena 3 CNN Externe UNICEF denunţă o săptămână "deosebit de sângeroasă" pentru copiii din Siria

UNICEF denunţă o săptămână "deosebit de sângeroasă" pentru copiii din Siria

UNICEF denunţă o săptămână "deosebit de sângeroasă" pentru copiii din Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
19 Ian 2013   •   15:00

Fondul ONU pentru Copii (UNICEF) a denunţat sâmbătă o săptămână deosebit de sângeroasă pentru copiii din Siria, marcată de moartea a zeci de copii, relatează AFP.
   
"O serie de informaţii provenind din Siria, săptămâna aceasta, subliniază teribilul preţ pe care îl plătesc copiii" în conflictul care devastează de aproximativ 22 de luni ţara, conflict soldat - potrivit ONU - cu peste 60.000 de morţi, a declarat Maria Calivis, directoarea UNICEF pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.
   
"UNICEF condamnă în cei mai puternici termeni aceste incidente şi îndeamnă din nou toate părţile să se asigure că civilii - şi mai ales copiii - sunt evitaţi de consecinţele conflictului", a continuat ea, citată într-un comunicat ale agenţiei ONU.
   
Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat, în fiecare zi a acestei săptămâni, uciderea unor copii. Luni a fost o zi deosebit de sângeroasă, 31 de copii fiind ucişi pe teritoriul ţării.
   
Regimul şi rebeliunea s-au acuzat reciproc, marţi, de efectuarea unui bombardament asupra Universităţii din Alep (nord), în care au fost ucise 87 de persoane, potrivit acestei organizaţii nonguvernamentale (ONG) siriene, inclusiv numeroşi studenţi.
   
Aproximativ 100 de civili, inclusiv femei şi copii, au fost ucişi marţi, în cursul unui asalt efectuat de către armată în apropiere de Homs, în centrul ţării.
   
Cel puţin şapte fete au fost ucise joi, într-un raid, la sud de Damasc.
   
Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie, care se sprijină pe o reţea de militanţi şi medici, a identificat şi înregistrat cel puţin 3.538 de copii ucişi de la începutul revoltei faţă de regimul preşedintelui Bashar al-Assad, în martie 2011.

×
Subiecte în articol: Siria copii UNICEF violente victime morti
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close