Antena 3 CNN Externe ?Unicornul din Asia?, un animal extrem de rar, descoperit accidental în Laos (FOTO)

?Unicornul din Asia?, un animal extrem de rar, descoperit accidental în Laos (FOTO)

?Unicornul din Asia?, un animal extrem de rar, descoperit accidental în Laos (FOTO)
Sursa foto: Foto: bbc.co.uk
17 Sep 2010   •   22:01

Un animal extrem de rar, poreclit ?Unicornul din Asia? (deşi are două coarne), a fost prins de locuitorii unui sat din Laos, relatează BBC. Nu există niciun biolog care să fi anunţat că a văzut vreodată un saola în sălbăticie şi nu există vreunul nici în captivitate.

Animalul a fost descoperit pentru prima dată în anul 1992, în pădurile din sud-estul Asiei. Până acum au existat doar câteva fotografii ale unui saola, realizate de săteni sau de camere fixe automate.

Se presupune că saola (Pseudoryx nghetinhensis), trăieşte în munţii Annamite din laos şi Vietnam, adică exact unde a fost descoperit şi acest mascul adult, mai precis în provincia Bolikhamxay din Laos.

Surprinşi de animalul care arăta atât de ciudat, oamenii i-au făcut câteva fotografii şi au anunţat autorităţile din Laos. Din nefericire, până în momentul în care o echipă de specialişti a reuşit să ajungă la faţa locului, saola murise.

?Moartea acestui saola este nefericită. Însă, cel puţin confirmă că trăieşte în această zonă, iar guvernul trebuie să-şi intensifice eforturile de conservare aici?, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului care se ocupă de conservarea habitatului din provincia Bolikhamxay.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close