Antena 3 CNN Externe UniCredit, investigată în SUA pentru posibila încălcare a embargourilor impuse unor state precum Iran

UniCredit, investigată în SUA pentru posibila încălcare a embargourilor impuse unor state precum Iran

UniCredit, investigată în SUA pentru posibila încălcare a embargourilor impuse unor state precum Iran
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
26 Aug 2012   •   16:16

UniCredit, cea mai mare bancă din Italia în funcţie de active, este investigată în Statele Unite pentru posibila încălcare a embargourilor impuse unor state precum Iran, potrivit unor documente publicate de instituţia financiară italiană, relatează Financial Times.
   
Documentele nu fac referire la o anumită ţară, dar o persoană apropiată situaţiei a declarat că investigaţia se referă la Iran, ţinta unor sancţiuni din partea SUA şi a Uniunii Europene, din cauza programului iranian în domeniul nuclear.
   
UniCredit este investigată de procuratura districtuală din New York şi de Biroul de control al activelor străine al Departamentului Trezoreriei, potrivit documentelor.
   
În investigaţie este implicat şi Departamentul de Justiţie, se arată într-un comunicat al UniCredit, care precizează că ancheta se referă la HypoVereinsbank (HVB), o bancă germană cumpărată de UniCredit în 2005 şi care operează acum ca UniCredit Bank.
   
În urmă cu mai puţin de o săptămână, autorităţile americane au anunţat că investighează Royal Bank of Scotland pentru posibile încălcări ale embargului impus Iranului, iar la începutul acestei luni Standard Chartered a acceptat plata unei penalităţi de 340 milioane de dolari, Departamentului pentru Servicii Financiare din New York, în urma unor acuzaţii similare.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close