Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană a interzis importul de gaze naturale din Iran

Uniunea Europeană a interzis importul de gaze naturale din Iran

Uniunea Europeană a interzis importul de gaze naturale din Iran
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    15 Oct 2012   •   16:11

Guido Westerwelle, ministrul de Externe al Germaniei, a declarat că Uniunea Europeană a interzis importul de gaze naturale din Iran în ţările sale, încercând în acest fel să forţeze mâna Teheranului în negocierile privind programul său nuclear.

„Am adoptat o nouă serie de sancţiuni pentru a intensifica presiunile şi a facilita negocierile", a spus Westerwelle, care este prezent la întâlnirea ministrilor de Externe din UE de la Luxemburg.

William Hague, ministrul britanic de Externe, a confirmat sancţiunea, într-o declaraţie acordată AP: „Aceste presiuni vor continua şi în lunile următoare dacă negocierile nu se vor finaliza. Evident că rămânem deschişi acestora”.

De asemenea, miniştrii de Externe ai Franţei şi Germaniei au oferit declaraţii de acelaşi fel, menite să atragă atenţia Iranului că UE tratează la modul serios această problemă.

Conform Mediafax, o altă serie de sancţiuni împotriva Iranului vizează sistemul bancar, industria şi transporturile maritime din această ţară.

SUA şi aliaţii săi acuză Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program atomic civil, însă oficialii de la Teheran au negat de fiecare dată aceste acuzaţii.


×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close