Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană, aproape de un acord cu privire la embargoul asupra importurilor de petrol din Rusia

Uniunea Europeană, aproape de un acord cu privire la embargoul asupra importurilor de petrol din Rusia

Uniunea Europeană este aproape de a ajunge la un acord cu privire la un embargo asupra importurilor de petrol din Rusia. Anunțul a venit din Germania.

Uniunea Europeană, aproape de un acord cu privire la embargoul asupra importurilor de petrol din Rusia
Sursa foto: Twitter/ Bloomberg
de Cerasela Stafie    |    24 Mai 2022   •   10:16

”Vom ajunge la un acord în câteva zile”, a spus Robert Habeck, ministrul german al economiei.

Dar el a adăugat că o astfel de interdicție nu va afecta imediat Rusia, deoarece creșterea prețului petrolului la nivel mondial a însemnat că aceasta câștigă mai mult pentru volume mai mici.

În schimb, a spus Habeck, UE și SUA iau în considerare o propunere de a plafona prețurile globale ale petrolului - o”„măsură neobișnuită”, a recunoscut el, înainte de a adăuga, ”dar acestea sunt vremuri neobișnuite”.

Rusia furnizează 40% din gazele naturale ale UE și 27% din petrolul importat - UE plătește țării aproximativ 400 de miliarde de euro pe an pentru această aprovizionare.

UE a anunțat, de asemenea, planuri pe termen lung de trecere la surse de energie verzi pentru a nu mai depinde complet de petrol și gaze rusești, scrie BBC.

×
Subiecte în articol: embargo petrol Rusia
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close