Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană va considera că plata gazului în ruble este o încălcare a sancțiunilor împotriva Rusiei

Uniunea Europeană va considera că plata gazului în ruble este o încălcare a sancțiunilor împotriva Rusiei

Uniunea Europeană va considera companiile energetice care respectă cerința Moscovei de a deschide un al doilea cont, cu Gazprombank în ruble, drept o încălcare a sancțiunilor împotriva Rusiei, au avertizat oficialii UE.

Uniunea Europeană va considera că plata gazului în ruble este o încălcare a sancțiunilor împotriva Rusiei
Sursa foto: Twitter/ WION
de Cerasela Stafie    |    28 Apr 2022   •   15:08

UE ”nu poate accepta” ca plățile în euro pentru gazul rusesc să fie considerate finalizate de Moscova numai după ce sunt convertite în ruble, a spus un oficial UE: ”dacă companiile plătesc în euro, nu încalcă sancțiunile”.

”Ceea ce nu putem accepta este că companiile sunt obligate să deschidă un al doilea cont și că între primul și al doilea cont, suma în euro este în mâinile depline ale autorităților ruse și ale Băncii Centrale a Rusiei și că plata este completă numai atunci când se transformă în ruble.

Un astfel de sistem a fost ”o eludare absolut clară a sancțiunilor”, a adăugat oficialul.

Există ”un consens în acest sens din toate statele membre, că nimeni nu este dispus să plătească” în ruble, a spus un înalt oficial al UE, potrivit The Guardian,

×
Subiecte în articol: gaz rusesc ruble sanctiuni Rusia
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close