Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană va interzice importurile de petrol din Rusia | În 2021, Europa a importat aproximativ jumătate din produsele petroliere ale Rusiei

Uniunea Europeană va interzice importurile de petrol din Rusia | În 2021, Europa a importat aproximativ jumătate din produsele petroliere ale Rusiei

Cu câteva luni înainte de iarnă, Uniunea Europeană a decis să interzică importul de petrol rusesc începând cu 5 decembrie. Mai mult de atât, se așteaptă ca UE să încetinească achiziţiile de petrol rusesc cu cel puţin o lună înainte.

Uniunea Europeană va interzice importurile de petrol din Rusia | În 2021, Europa a importat aproximativ jumătate din produsele petroliere ale Rusiei
Sursa foto: Gettyimages | Brandon Bell / Staff
de Ioana Mircea    |    07 Sep 2022   •   20:47

Uniunea Europeană a anunțat că va interzice importurile de petrol din Rusia începând cu data de 5 decembrie. Interdicţia în curs acoperă mărfurile transportate prin nave, dar nu include petrolul transportat prin conducte.

Totodată, se aşteaptă ca UE să-şi încetinească achiziţiile de petrol rusesc cu cel puţin o lună înainte de interdicţia din 5 decembrie, pentru a asigura cu succes încheierea importurilor până la termenul limită, a raportat Bloomberg.

"Pieţele de petrol sunt strânse; vor rămâne strâmte pentru ceva timp. În ceea ce priveşte oferta, este un fapt foarte bine cunoscut că OPEC nu poate produce la volumele declarate, pentru că şi capacităţile lor se epuizează", a declarat Ben van Beurden, CEO al gigantului energetic Shell pe 28 august, după cum a raportat S&P Global.

În 2021, Europa a importat aproximativ jumătate din produsele petroliere ale Rusiei şi trei sferturi din gazele sale naturale, conform Administraţiei americane pentru informaţii în domeniul energiei.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: petrol Rusia
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close