Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană: Poziţia Iranului, cu privire la programul nuclear, este îngrijorătoare

Uniunea Europeană: Poziţia Iranului, cu privire la programul nuclear, este îngrijorătoare

Uniunea Europeană: Poziţia Iranului, cu privire la programul nuclear, este îngrijorătoare
Sursa foto: Catherine Ashton
01 Feb 2010   •   22:47

Noul şef al relaţiilor externe din Uniunea Europeană a declarat că este dezamăgită de eşecul Iranului de a angaja discuţii referitoare la programul său nuclear şi următorul pas ar putea fi apelarea la Consiliul de Securitate al ONU.

"Suntem îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în Iran. Sunt dezamăgită de eşecul Iranului de a accepta dialogul şi acum trebuie să ne uităm din nou la ce trebuie să se întâmple acolo," declara Catherine Ashton pentru Sky News .

"Următorul pas pentru noi este ducea discuţiilor în Consiliul de Securitate. Când m-am întâlnit cu secretarul american de stat Hillary Clinton săptămâna trecută , am discutat despre Iran şi am căzut de acord că aceasta este o problemă de care va trebui să ne ocupăm," arăta aceasta.
"Trebuie acum să căutăm cea mai eficientă metodă să facem acest lucru."

Clinton declara săptămâna trecută la Londra că se înaintează spre un consens pe plan internaţional pentru impunerea de noi sancţiuni Iranului pentru ambiţiile sale nucleare.

SUA şi aliaţii europeni importanţi sunt nerăbdătoare să întărească sancţiunile, dar Rusia şi China, care au legături comerciale importante cu republica islamică şi drept de veto în Consiliul de Securitate, sunt mai reticente.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close